NOARK AFDD

Een AFDD is een elektrisch veiligheidsapparaat dat is ontworpen om branden te voorkomen die worden veroorzaakt door elektrische storingen, zoals vlamboogfouten in elektrische bedrading. Het detecteert abnormale elektrische bogen en onderbreekt onmiddellijk de stroomtoevoer om het risico op brand te verminderen.

 

De werking van een AFDD (Arc Fault Detection Device) is gericht op het detecteren en onderbreken van abnormale elektrische bogen in een elektrisch systeem om het risico op brand te verminderen. Hier is een overzicht van de belangrijkste aspecten van de werking:

1.              Detectie van abnormale bogen: AFDD’s zijn ontworpen om onderscheid te maken tussen normale elektrische stromen en abnormale bogen die kunnen ontstaan als gevolg van fouten in de bedrading, beschadigde isolatie of andere elektrische storingen. Deze abnormale bogen hebben het potentieel om intense hitte te genereren en brand te veroorzaken.

Analyse van elektrische golfvormen: AFDD’s monitoren voortdurend de elektrische golfvormen in het elektrische systeem. Ze analyseren de kenmerken van de stroom- en spanningsgolven op zoek naar patronen die wijzen op een ongewenste elektrische boog.

Snelle respons: Zodra een abnormale boog wordt gedetecteerd, reageert de AFDD onmiddellijk door de stroomtoevoer naar het betreffende circuit te onderbreken. Deze snelle respons helpt het risico op brand aanzienlijk te verminderen door de potentiële ontstekingsbron te elimineren.

Onderscheid tussen normaal en abnormaal: Het onderscheid maken tussen normale elektrische activiteit en abnormale bogen is cruciaal om onnodige onderbrekingen te voorkomen. Moderne AFDD’s zijn ontworpen met geavanceerde technologieën, zoals patroonherkenning en digitale signaalverwerking, om deze onderscheiding nauwkeurig te maken.

Compatibiliteit met bestaande elektrische systemen: AFDD’s kunnen worden geïntegreerd in bestaande elektrische installaties en zijn vaak compatibel met andere beveiligingsapparaten, zoals aardlekschakelaars en overspanningsbeveiligingen.

Het gebruik van AFDD’s wordt aanbevolen als aanvullende veiligheidsmaatregel in elektrische systemen, vooral in residentiële en commerciële gebouwen, om de brandveiligheid te vergroten door potentiële brandgevaren als gevolg van elektrische storingen te verminderen.