Voorkom hoge stroomrekening

P1 tariefrelais voorkomt hoge stroomrekening

Het aloude TF-signaal, dat de elektriciteitsmeter en de boiler automatisch schakelt van hoog naar laag tarief, gaat verdwijnen. C&S Benelux biedt een slim relais als alternatief. Interessant voor klanten van de installateur. Menig consument weet niet dat de automatische schakeling van het hoge naar lage elektriciteitstarief straks niet meer werkt. Het zogenaamde toonfrequent(TF)-signaal is namelijk verouderd en kostbaar. Op 1 juli aanstaande zetten de netbeheerders het uit. Een slimme meter is daarop voorbereid, die schakelt automatisch tussen de twee tarieven.

P1 relais schakelt tussen hoog- en laag kWhtarief

Maar apparaten als een boiler of soms een laadpaal voor een elektrische auto schakelen ook op dat TFsignaal. Mogelijk dat een boiler straks ongemerkt de hele dag water staat op te warmen, terwijl dat niet de bedoeling is. Om de consument hiervoor te behoeden, biedt C&S Benelux een tarief geschakelde relais: een P1 tarief relais. Deze zijn ontworpen om een vast aangesloten elektrisch apparaat in te schakelen bij een laag kWhtarief. Andersom wordt het apparaat uitgeschakeld als het tarief hoog wordt. Het relais heeft daarnaast een aan/ uit-drukknop. Een apparaat kan zodoende ook op ieder gewenst moment handmatig worden in- en uitgeschakeld. Neem contact met ons op voor meer informatie

Relais communiceert met slimme meter

Belangrijk voordeel van het relais ten opzichte van een tijdklok is dat het via de P1-poort communiceert met de slimme meter. Het relais, dat 16 ampere schakelt, reageert direct wanneer het tarief verandert, dus ook wanneer het tijdslot wordt aangepast door de netbeheerder en bij speciale feestdagen. Installateurs kunnen voorkomen dat hun klanten onaangenaam worden verrast door het verdwijnen van het TF-signaal, simpelweg door hen te informeren en het alternatief te bieden in de vorm van het P1 tarief relais. Het relais verdient zich binnen twee jaar terug.

Ook voor galerijverlichting in flats

Naast particuliere toepassing voor de genoemde boiler of laadpaal, kan het relais ook worden  toegepast voor galerijverlichting in flats. Beide relais zijn leverbaar via de groothandelaren Van Egmond en Oosterberg.